Lajme2

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_single_image image="19614" img_size="full" alignment="center" qode_css_animation=""][vc_empty_space height="42px"][vc_column_text] Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës ka marrë pjesë në prezantimin online të projektit më të ri për angazhimin e Diasporës në vendlindje. Ai do të jetë programi “Migrim & Diasporë”, për angazhimin...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Botohet Periodiku i dytë për vitin 2020, "Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime    Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës realizoi botimin e Periodikut të dytë për vitin 2020, "Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime....

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_single_image image="19558" img_size="full" alignment="center" qode_css_animation=""][vc_empty_space height="42px"][vc_column_text]Në ditën e dytë të takimit XV vjetor ndërkombëtar të Institutit ALB-SHKENCA, të organizuar në bashkëpunim me Universitetin “Hasan Prishtina” të Prishtinës dhe me përkrahjen e Ministrit të Drejtësisë të Republikës së Kosovës...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Një vjetori i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare erdhi ndryshe! Me qindra pjesëmarrës virtualë nga vende të ndryshme të botës ndoqën këtë event nëpërmjet platformës zoom. Aktiviteti u hap me fjalën e kryetarit të Dhomës së Biznesit të Diasporës...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Forumi Virtual "Kontributi i të Rinjve Shqiptarë në Diasporë",   Forumi virtual i organizuar nga Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, bëri bashkë në një takim të rinjtë shqiptarë në Diasporë. Takimi u zhvillua virtualisht për shkak të kushteve të...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës - Marrëveshje bashkëpunimi me Prointegra   Pandemia që pushtoi botën në fillim të këtij viti, përtej ndikimit rrënjësor që pati në jetën e secilit individ në tokë, vërtetoi një përshtypje të krijuar prej kohësh...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]European Research & Innovation Days “Shkenca është e mrekullueshme” – Shqipëri, 23 shtator 2020 “Shkenca është e mrekullueshme” (Science is Wonderful) aktiviteti vjetor i cili organizohet nga Komisioni Europian dhe Marie Curie Action, për ta bërë kërkimin shkencor më të...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës,  Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, dhe Ministri i Shtetit për Diasporën kanë firmosur një marrëveshje me qëllim bashkëpunimin për realizimin e aktiviteteve për zhvillimin dhe promovimin e kulturës kombëtare në komunitetet shqiptare jashtë...

Lidhur me njoftimet në disa media për fushatën promovuese (prej 3 milionë lekë të vjetra), që Fondi Shqiptar i Zhvillimit i Diaspores ka qëllim të realizojë në rrjetet sociale japim shpejgimet si vijon: Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës e zhvillon veprimtarinë bazuar në Ligjin...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Dokumenti i miratuar  nxit zhvillimin e politikave shtetërore për përfshirjen dhe kontributin e komuniteteve shqiptare jashtë vendit dhe për të forcuar marrëdhëniet e Shqipërisë me Diasporën shqiptare. Kjo është Strategjia e dytë që qeveria shqiptare ka miratuar. Dy vite...