Fillon “Connect Albania”, projekti që do të angazhojë investitorët në vendlindje

Fillon “Connect Albania”, projekti që do të angazhojë investitorët në vendlindje

Në 18 Dhjetor 2020, në Ditën Ndërkombëtare të Migrantëve dhe Ditën Kombëtare të Diasporës prezantohet platforma, “Connect Albania”. Ky është një model i njohur ndërkombëtar për vendet me Diasporë të konsiderueshme.

Për herë të parë do të nisë një projekt i cili synon angazhimin në vendlindje të investitorëve me angazhimin e diasporës shqiptare.

“Connect Albania” është një program i ri i cili do të përdoret në Shqipëri dhe po prezantohet në një takim online të organizuar nga Zyra e IOM në Tiranë, në kuadrin e Programit “Angazhimi i Diasporës Shqiptare në zhvillimin social dhe ekonomik të Shqipërisë”.

I pranishëm në aktivitetin promovues Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko tha se ky projekt i jep më shumë ngjyrë ditës kombëtare të Diasporës, duke e konsideruar një vlerë të shtuar për Diasporën shqiptare.

“Ky është një projekt që pa diskutim krijon një cilësi të veçantë përsa i përket dhe marrëdhënies politike dhe shtetërore me diasporën shqiptare,  e mendoj si një vlerë e shtuar”, – tha z. Majko.

                   

“Mendoj se Connect Albania fare mirë mund të njohë cilësi të reja dhe pse jo dhe në ndërtimin si strukturë shtetërore, por është një projekt që unë shpresoj që kur të marrë frymë nga sot dhe në në vitin 2021, që uroj të jetë një vit i mbarë do të kemi të  bëjmë me një projekt pa diskutim të suksesshëm. Të gjitha gjërat e nevojshme për t’u bërë në bashkëpunim me ekspertizën e zyrës së IOM janë përmbyllur”, – u shpreh z. Majko.

Programi “Connect Albania” i cili do të funksionojë pranë Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare do të angazhojë si Agjentë Zhvillimi anëtarët e Diasporës Shqiptare në të gjithë botën, me një fokus të veçantë fillimisht në diasporën Shqiptare e cila jeton në Itali.

Ky është një program që financohet nga AICS (Agjencia Italiane për Bashkëpunim dhe Zhvillim) dhe implementohet nga IOM Albania në bashkëpunim me Ministrin e Shteti për Diasporën.

Përmes këtij programi, Diaspora shqiptare do të tërheqë investime të huaja duke i dhënë kështu një kontribut zhvillimit ekonomik dhe social në Shqipëri. Protagonistët e ndërmjetësimit do të marrin edhe shpërblimin financiar të suksesit të investimit.

Anëtarët e Diasporës shqiptare që duan të jenë Agjentë Zhvillimi dhe për investitorët potencialë, të cilët do të kenë mundësinë të njohin motivet e mundësitë e shumta të investimit në truallin shqiptar.

Për të njohur më shumë mund të shikoni në linkun:

https://www.adbc.al/connect-albania/