Paneli i diskutimit: “Angazhimi i diasporës shkencore në arsimin e lartë dhe në kërkimin shkencor në trojet shqiptare”

Paneli i diskutimit: “Angazhimi i diasporës shkencore në arsimin e lartë dhe në kërkimin shkencor në trojet shqiptare”

Në ditën e dytë të takimit XV vjetor ndërkombëtar të Institutit ALB-SHKENCA, të organizuar në bashkëpunim me Universitetin “Hasan Prishtina” të Prishtinës dhe me përkrahjen e Ministrit të Drejtësisë të Republikës së Kosovës u mbyll sesioni me titull “Angazhimi i diasporës shkencore në arsimin e lartë dhe në kërkimin shkencor në trojet shqiptare”. Znj. Alma Kordoni, Drejtor i Projekteve dhe Mbështetjes së Sipërmarrjes të Diasporës mbajti fjalën e saj mbi rolin e FSHZHD për gjetjen e mënyrave dhe instrumentave të bashkëpunimit me qëllim rritjen e angazhimit të diasporës shkencore në arsimin e lartë dhe në kërkimin shkencor në Shqipëri. Takimi vazhdon të zhvillohet aktualisht online dhe pritet të përfundojë rreth orës 14:30.

https://www.facebook.com/43059073946/posts/10157750287468947/
#diasporashqiptare #unëjamshqiptar #diasporapërzhvillim